MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Świątek dumna z poprawy pewnego elementu. „Poziom mojego serwisu jest lepszy”

Świątek dumna z poprawy pewnego elementu. „Poziom mojego serwisu jest lepszy”

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Polecamy

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!

Objaw choroby Alzheimera, który zauważysz podczas jazdy samochodem. Nie ignoruj go!